среда, април 11, 2012

ЕВО ЧОВЕКА!





Радоваћемо се ако свако, угледавши било кога од нас,
може да каже: Ево човека!
Милиони људи у овом свету живе као у хладном гробу.
Радујмо се што смо створени и што постојимо
не за смрт и ништавило већ за вечни живот и непролазност.
Радујмо се јер је васкрсли Христос победио грех и смрт
и сваку човекоубилачку демонску силу.
Радујмо се, јер је разагнао мрак из људских бића
и таму незнања из људског ума. 
Радујмо се што је скинуо копрену са човекових очију.


Свим читаоцима желим срећан празник највеће радости
празник над празницима

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ - ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ




2 коментара:

  1. tebi i svim pravoslavnim vjernicima koji posjećuju ovaj kutak želim sretne blagdane...
    MC

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala najlepše Grofe,

    Da ti pošaljem poruku radosti pre nego što otputujem u rodni kraj. Ovi dani su menu uvek radosni, zbog okupljanja porodice, zajedničkog farbanja jaja, šarenila svuda oko nas, priroda počinje da buja, sve se budi, i raduje se zbog buđenja. Čak i pun mesec zaokružuje tu punoću i osvetljava tamu, pokreće čudnu energiju bujanja.

    Uskrs pada u prvu nedelju nakon punog meseca, posle prolećne ravnodnevnice. I uvek pada u nedelju posle jevrejskog pashalnog meseca, znači posle slavljenja tajne večere. Jer Hristos je razapet posle tajne večere. On je šetajući praznik jer mi koristimo solarni kalendar, dok se ovaj praznik računa po lunarnom kalendaru, po mesecu. Pravoslavni i rimokatolički Uskrs se šetaju, i zbog razlike korišćenja Julijanskog i Gregorijanskog kalendara padaju u različite dane. I na sve to postoje neke tablice za izračunavanje, pa se desi da Uskrs i jednih i drugih vernika padne na isti dan. Kao prošle godine.

    To sada i nije bitno, bitno je da se čovek malo izmakne od surove realnosti vremena, posveti više vremena sebi i svojoj porodici, otvori srce za lepotu koja oko njega cveta, i ispuni ga radošću. Cela sedmica posle Uskrsa se naziva svetla sedmica. Tako da je kod vas rimokatolika sada svetla sedmica.

    Tebi želim što više svetlosti da uđe u tvoj život i ispuni ga smislom više lepote, blage dane koje isijavaju mir. Ako možeš da ga pronađeš u sebi. I ne samo ovih dana, već cele godine. Za to se vredi potruditi.

    Svako dobro!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...